artikel

Commissie laakt brandveiligheidsbeleid Volendam

Horeca

VOLENDAM – De commissie-Alders die onderzoek heeft gedaan naar de cafébrand in Volendam tijdens de nieuwjaarsnacht meent dat de gemeente Edam-Volendam op het terrein van brandveiligheid grote risico’s heeft genomen ‘en met de gevolgen daarvan thans is geconfronteerd’.

In het rapport Cafébrand Nieuwjaarsnacht dat zij in Volendam heeft gepresenteerd, concludeert de commissie dat het gemeentebestuur ‘lang heeft geaarzeld met betrekking tot de uitvoering van de brandveiligheidsverordening, de aanstelling van een brandpreventiemedewerker en het instrument van gebruiksvergunningen’.
Ook de gemeenteraad is tekortgeschoten. ‘De les die de commissie-Alders trekt, is dat de gemeenteraad een bijzondere taak heeft in de controle van het college van burgemeester en wethouders bij verwaarlozing van taken’, aldus het rapport.
De raad moet op zijn beurt weer luisteren naar de lokale bevolking. De commissie heeft vastgesteld dat binnen de gemeenschap discussie heeft gewoed over cafébezoek, maar daar is niets van terug te vinden in de besluitvorming van de raad.

Lees ook:
Vastegroeste bestuurscultuur zorgde voor misstanden in ’t Hemeltje

Wetten en regels leest u in het branddossier

www.zibb.nl/horeca houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over het rapport van de onderzoekscommissie Alders. Kijk vandaag dus regelmatig.

Reageer op dit artikel