artikel

‘Door slechte samenwerking vermoedelijk meer slachtoffers

Horeca

VOLENDAM – Bij de cafébrand in Volendam hadden vermoedelijk minder doden en gewonden kunnen vallen als de samenwerking tussen de hulpdiensten in de gemeente Edam-Volendam beter was geweest. Dat zei voorzitter H. Alders van de onderzoekscommissie donderdag bij de presentatie van zijn eindrapport.

Het zijn volgens Alders vooral individuele hulpverleners en omstanders geweest ‘die onder zeer moeilijke omstandigheden geweldige prestatieshebben geleverd. Zij zij de helden van het eerste kwartier’. Als de organisatie van hulpdiensten als brandweer, politie en ambulance beter op elkaar was afgestemd, had de hulp aan de honderden slachtoffers sneller en beter gekund. Alders: ‘De hulpdiensten waren slecht voorbereid op eenramp als deze. We kunnen niet uitsluiten dat daardoor verwondingen verder zijn gegaan dan strict noodzakelijk.’

Reageer op dit artikel