artikel

Eigenaar wil café De Hemel afstaan

Horeca

VOLENDAM – Eigenaar J. Veerman van café De Hemel in Volendam is bereid zijn deel van het pand Haven 154-156 af te staan aan nabestaanden en slachtoffers. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Edam-Volendam dinsdag bekendgemaakt. In Volendam had dinsdag overleg plaats over de bestemming van het pand, waar nieuwjaarsnacht brand uitbrak. Dertien jonge mensen kwamen daardoor om het leven.

Aan het gesprek nam behalve cafébaas Veerman en diens advocaten ook een vertegenwoordiging deel van de Stichting Slachtoffers Nieuwjaarsbrand Volendam (SSNV), evenals de Belangenvereniging Slachtoffers Nieuwjaarsbrand Volendam. Burgemeester Bulte trad op als gespreksleider.
Volgens de woordvoerder beraden de gemeente en de andere partijen zich over de nieuwe bestemming van het pand. Volgens advocaat F. Schneider van J. Veerman is daarover nu nog niets te zeggen. ‘We moeten nog uitvoerig praten hoe we met z’n allen daaraan vorm gaan geven. Spoedig vindt nieuw overleg plaats.’

Blij
Veerman bezit ongeveer de helft van het pand Haven 154-156, waarin de cafés De Hemel, Wir War en De Blokhut zijn gevestigd. De partijen beraden zich nog of het overige gedeelte, dat Veerman huurt, ook beschikbaar gesteld kan worden voor slachtoffers en nabestaanden van de brand. ‘
Dat Veerman zijn deel afstaat, is pas vanmiddag bekend geworden. We kunnen niet meteen zeggen wat daarmee gebeurt’, aldus de zegsvrouw van de gemeente. De verhuurder was niet bij het gesprek aanwezig.
SSNV-voorzitter De Jong zegt in een reactie dat de stichting blij is met de stappen die worden gezet. ‘Het was een zeer positief en constructief gesprek.’ Hij kan verder nog niets zeggen, omdat ‘verdere stappen nog genomen moeten worden’.

Reageer op dit artikel