artikel

Gemotiveerd personeel levert geld op

Horeca

Personeel is het belangrijkste kapitaal in een onderneming. Het hebben van goed gemotiveerde werknemers levert geld op. Het verhoogt de omzet want ‘ze gaan ervoor’. Ze blijven langer bij de organisatie wat besparing van wervings-, selectie- en inwerkkosten oplevert. En, last but not least: denk eens aan de imagoversterking van uw bedrijf. Kortom, erken de […]

Personeel is het belangrijkste kapitaal in een onderneming. Het hebben van goed gemotiveerde werknemers levert geld op. Het verhoogt de omzet want ‘ze gaan ervoor’. Ze blijven langer bij de organisatie wat besparing van wervings-, selectie- en inwerkkosten oplevert. En, last but not least: denk eens aan de imagoversterking van uw bedrijf. Kortom, erken de rol van uw medewerkers en beschouw ze als opbrengsten niet als kosten.
Schenk medewerkers vertrouwen, ook al wordt dat soms beschaamd. Zet het beeld van de ondernemer als statische baas die opdrachten verstrekt en die geen inspraak duldt uit uw hoofd. Laat het personeel merken dat het meetelt.

Loontabel per 1 januari 2001
Lonen voor leerlingen per 1 januari 2001
De horeca CAO
Toelichting horeca CAO
Tip:Een beloning is niet alleen een goed salaris. Ook het geven van meer verantwoordelijkheden is een blijk van waardering. Dat kan al door het personeel bij de bedrijfsvoering te betrekken en het de erkenning te geven die het verdient.

Bron loontabellen en CAO: Bureau voorlichting horeca CAO, Zoetermeer

Reageer op dit artikel