artikel

VVD: Provincie moet toezien op veiligheidsbeleid

Horeca

DEN HAAG – Het dagelijks bestuur van de provincies, het college van Gedeputeerde Staten, moet meer bevoegdheden krijgen om in te grijpen als gemeentebesturen hun taak verzaken op het gebied van veiligheid. De VVD-fractie in de Tweede Kamer heeft dit gezegd in een reactie op het onderzoeksrapport naar de toedracht van de cafébrand in Volendam.

De provinciebesturen zouden gemeenten tot de orde moeten kunnen roepen als ze niet of te weinig toezien op het handhaven van de veiligheidsregels.
De commissie-Alders die de toedracht van de brand onderzocht in het jongerencafé, concludeert dat het bestuur van de gemeente Edam-Volendam ernstig heeft gefaald. Volgens de VVD heeft ook de provincie Noord-Holland steken laten vallen. Die heeft onvoldoende gebruik gemaakt van de bevoegdheden die ze nu al heeft in het controleren van gemeenten.

Reageer op dit artikel