artikel

Hotel New York naar Ecco Groep

Horeca

De Ecco Groep is met ingang van september de nieuwe eigenaar van Hotel New York, op de Kop van Zuid in Rotterdam. De huidige aandeelhouders en directie Daan van der Have, Hans Loos en Dorine Vos dragen dan het hotel en het grand café over aan de gebroeders Tieleman van de eveneens in Rotterdam gevestigde Ecco Groep. De broers Tieleman kochten eerder al het Westerpaviljoen en Grand café Loos van de exploitanten van New York.

De ondernemingsraad van het hotel heeft ingestemd met de overname. Voor het personeel zal de transactie geen gevolgen hebben.
Van der Have, Loos en De Vos hebben het hotel, gevestigd in de oude vertrekhal van de Holland-Amerika Lijn, tien jaar geleden geopend en tot nu toe met veel succes geëxploiteerd. Hotel New York is een van de meest in het oog springende hotels van ons land vanwege die locatie, de architectuur van het pand, maar vooral ook vanwege de eigenzinnige en originele inrichting van de hand van Dorine de Vos.

Hotel New York is sinds zijn opening een tophit. Gasten moeten weken van tevoren reserveren om er een kamer te kunnen krijgen. Het hotel is mede populair vanwege z’n goede prijs-kwaliteitverhouding.
Hotel New York mag zich in vakkringen overigens ook verheugen op grote bekendheid vanwege aanvaringen met de FNV Horecabond, die meerdere malen het fooienbeleid van het hotel aan de kaak stelde. Het management hield op een gegeven moment op het uurloon een paar gulden in. Een bedrag dat het personeel geacht werd minimaal aan fooien te ontvangen. Hotel New York werd uiteindelijk door de rechter veroordeeld alsnog het achterstallige loon uit te betalen.

Reageer op dit artikel