artikel

Horecabedrijven verdacht van zwart betalen personeel

Horeca

ZUTPHEN (ANP) – Onder leiding van de fraude-unit Oost van het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen zijn dinsdag en woensdag vijf horecagelegenheden en in tien woningen in Nijmegen, Tiel en omgeving doorzocht. Tevens werd bij drie accountantskantoren administratie in beslag genomen. De horeca-ondernemingen worden ervan verdacht personeelsleden zwart te hebben betaald.

Er zijn geen aanhoudingen verricht. Dat maakte het OM Zutphen donderdag bekend. De actie is een uitvloeisel van een grootschalige controle van portierswerkzaamheden in de horeca, die plaatsvond door de politieregio Gelderland Zuid. Volgens de wet op de particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus moeten ondernemingen die gebruikmaken van portiers, beschikken over een vergunning. De portiers dienen gediplomeerd te zijn. In totaal werden 28 ondernemingen gecontroleerd. In vijf gevallen werd besloten tot de doorzoekingen. In de overige zaken werd er in de helft van de gevallen eveneens fraude ontdekt. Deze gevallen zullen administratief worden afgedaan.

Reageer op dit artikel