artikel

Mag ik even afrekenen?

Horeca

Bij Gordon Ramsay’s restaurant Pétrus in Londen mocht een tafel van zes weg zonder voor het eten af te rekenen. Een cadeautje, maar dat mocht ook wel, want het gezelschap had het er eens van genomen. Voor een Pétrus ’45 betaalden ze veertigduizend gulden, voor een uit ’46 nog eens dertigduizend en voor een uit ’47 tenslotte tweeënveertigduizend.

Ze gebruikten daarnaast een Chateau d’Yquem uit 1900 à dertigduizend gulden en nog wat klein grut zoals een Montrachet ‘82, wat champagne, tien flessen water en een paar pakjes sigaretten. De totale rekening kwam uit op ruim vierenveertigduizend Pond, zo’n honderdvierenzestigduizend gulden.

Hapje uit, Dagje eten? Zelfs Ramsay was perplex: ‘De droom voor elke sommelier. Het bewijst maar weer eens dat er altijd een markt zal zijn voor dineren op hoog niveau.’ Maar het zal toch ook wel de schrik van Ramsay’s sommelier zijn. Want waar haalt hij in hemelsnaam nog zulke wijnen vandaan?

Reageer op dit artikel