artikel

Organisatie Dance Valley trekt boetekleed aan

Horeca

Organisator Dennis Luts vindt zichzelf en zijn organisatie de eerstverantwoordelijke voor de chaos die zaterdagnacht ontstond na het dansfeest Dance Valley. ‘Er zijn een hele hoop verantwoordelijken maar wij trekken het boetekleed aan. Mensen hebben ons honderd gulden betaald en wij hebben het niet goed geregeld.

Luts zegt dat hij zich schuldig voelt ten opzichte van zijn klanten. ‘We hadden een goede naam, die hebben we te grabbel gegooid. We zullen er alles aan doen om dat weer goed te maken.’ Dat betekent niet dat de organisatie een blanco cheque uitgeeft voor ieder die schade heeft geleden. ‘We moeten eerst zien waar we het over hebben. Maar we lopen nergens voor weg.’

De chaos ontstond volgens Luts door een samenspel van factoren. Hij weigert vervoerder Keijman als schuldige aan te wijzen. ‘Die heeft zijn best gedaan. Hij heeft bussen uit heel Nederland getrokken maar ook hij heeft zich te houden aan de Rijtijdenwet.’

Luts heeft bij gerucht vernomen dat chauffeurs ermee ophielden omdat zij daartoe wettelijk verplicht waren. Ook gaan er volgens hem geruchten dat chauffeurs het bijltje er bij neergooiden omdat zij waren bedreigd door passagiers. De organisator heeft bij Keijman nog niet kunnen nagaan of deze verhalen waar zijn. Keijman is onbereikbaar.

Ook taxi’s zouden een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de chaos, aldus Luts. ‘Zij reden de bussen in de weg.’ Zaterdagmorgen en -middag was dat ook al gebeurd bij station Sloterdijk.

Reageer op dit artikel