artikel

Scheve ogen

Horeca

Chateau Giscours, een prachtig wijngoed, is eigendom van onze puisant rijke landgenoot Albada Jelgersma. Zijn naam is aangetast omdat hij een paar jaar geleden wijnfraude pleegde met houtsnippers en daar ook voor veroordeeld is. Hij kocht gewone Medoc, voerde die met de houtsnippers op naar Margauxniveau en liep tegen de lamp. Net als bij het […]

Chateau Giscours, een prachtig wijngoed, is eigendom van onze puisant rijke landgenoot Albada Jelgersma. Zijn naam is aangetast omdat hij een paar jaar geleden wijnfraude pleegde met houtsnippers en daar ook voor veroordeeld is. Hij kocht gewone Medoc, voerde die met de houtsnippers op naar Margauxniveau en liep tegen de lamp. Net als bij het wielrennen is er vaak één de klos terwijl iedereen spuit en slikt, maar niet gesnapt wordt. Zo zal de truc met de snippers toch ook niet uit de koker van Albada komen? In en om Margaux moeten ze een beetje om hem lachen, want hij kocht wel het wijngoed, maar niet de muur er omheen. De eigenaar van die muur kan de boel dus dichtgooien en dan kan Albada Jelgersma zoveel wijn maken als hij wil, hij zal alles zelf moeten opdrinken. Met zijn fraudeveroordeling zit hij waarschijnlijk niet. Men beweert zelfs dat alles vooropgezet is. Het jaar nà zijn veroordeling had hij een recordomzet en dat maakt de ogen scheef. Zijn dochter trouwde onlangs. Drie dagen lang was het feest in een gigantisch paviljoen dat hij uit België had laten overkomen. De gasten werden met helikopters ingevlogen. Nog meer scheve ogen natuurlijk.

Reageer op dit artikel