artikel

Weinig organische keukens

Horeca

Met Waitrose, Sainsbury en Tesco heeft Engeland aan de weg timmerende winkelketens die het organische product propageren. Vergeleken met 1999, toen er voor vierhonderd miljoen gulden ’organisch’ verkocht werd, zal dat dit jaar verdriedubbeld worden. Maar de restaurants volgen nog niet, blijkt uit een rondvraag van vakblad The Caterer. Deels omdat het moeilijk is om […]

Met Waitrose, Sainsbury en Tesco heeft Engeland aan de weg timmerende winkelketens die het organische product propageren. Vergeleken met 1999, toen er voor vierhonderd miljoen gulden ’organisch’ verkocht werd, zal dat dit jaar verdriedubbeld worden. Maar de restaurants volgen nog niet, blijkt uit een rondvraag van vakblad The Caterer. Deels omdat het moeilijk is om een ‘organisch certificaat’ te krijgen, maar ook omdat het de gast nog niet zoveel uitmaakt. Kwestie van tijd, denkt Helen Browning van de overkoepelende Soil Association.

Reageer op dit artikel