artikel

Gewelddadige portiers Almere voortaan voor rechter

Horeca

LELYSTAD (ANP) – Het Openbaar Ministerie (OM) bij de rechtbanken in Lelystad en Zwolle brengt portiers van Almeerse horecagelegenheden die zich te gewelddadig gedragen tegenover hun klanten, voortaan voor de rechter. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie woensdag bevestigd.

Tot voor kort deed het OM Zwolle/Lelystad buitensporig geweld door deurwachters meestal af met een schikking in de vorm van een boete. De laatste tijd kreeg de politie steeds vaker aangiften van klanten die zeiden mishandeld te zijn door een uitsmijter. Dat was voor justitie aanleiding het beleid te herzien.

De woordvoerder van het Openbaar Ministerie wilde geen exacte cijfers geven, maar sprak wel van een merkbare stijging. Het zou om een puur Almeerse aangelegenheid gaan. Afgelopen maandag kreeg een 33-jarige portier van de politierechter in Lelystad een taakstraf van dertig uur. De man uit Zeewolde was een van de eerste Almeerse deurwachters die voor de rechter werd gedaagd. Hij had een klant onder meer een gebroken jukbeen en een blauw oog geslagen.

Reageer op dit artikel