artikel

Stagiaires in veiligheid

Horeca

Voor zover bekend zijn de Nederlanders die werkzaam zijn in de New Yorkse horeca in veiligheid. Dat geldt ook voor Jurriaan Veth, oud-student van de Haagse hotelschool en manager sales&marketing van het Observation Center bovenop het WTC. Volgens directeur Ruud Reuland van de hotelschool was Veth op het moment van de aanslag niet in het gebouw.

De stagebureaus van de drie hotelscholen (Den Haag, Leeuwarden, Maastricht) hebben direct contact gezocht met hun studenten en voor zover bekend zijn er onder hen geen slachtoffers. Alle scholen hebben stagiaires ondergebracht in New York en Washington, maar niet in de hotels die in het directe gebied liggen. Het Walldorf Astoria wordt wel genoemd, maar dat ligt op redelijk veilige afstand van het rampgebied.

Directeur Klaas-Wybo van der Hoek van de opleiding in Leeuwarden meldt dat enkele tientallen studenten in de VS stage lopen. ‘We hebben met iedereen contact gehad. Veel ouders zijn in paniek, maar voor zover we weten is iedereen safe.’ De hotelscholen overwegen nog niet om studenten terug te roepen.

Reageer op dit artikel