artikel

Suggesties voor een goede bedrijfsvoering

Horeca

De Vakwedstrijd om de Remia Goed Idee Trofee die Snackkoerier samen met sauzen- en vettenproducent Remia organiseert, gaat gestaag voort. Na de vorige oproep aan eigenaren en medewerkers van fastfoodbedrijven ontving Snackkoerier opnieuw een aantal suggesties die ten goede komen aan de bedrijfsvoering.

Suggesties voor een goede bedrijfsvoering

Zo heeft cafetaria-eethuis Lili’s in Meerlo een simpele oplossing bedacht die voorkomt dat frites onafgedekt in de voorraadbak boven de bakoven ligt. ‘De frites droogt snel uit, wordt warm en trekt soms zelfs vliegen aan’, weet eigenaar H. Stevens. ‘Koop bij de doe-het-zelfzaak een stuk plexiglas, neem de maat van de voorraadbak, meet circa vijf centimeter extra, snijd dit uit, buig de vijf centimeter om, schroef er een handvat op en klaar is de klus. Onder zo’n kap blijft de temperatuur circa tien graden lager dan de directe omgeving. De frites droogt niet meer uit en vliegen kunnen er niet meer bij. Bovendien kun je de afdekkap makkelijk verwijderen, bijvoorbeeld tijdens de spits, en het materiaal is goed schoon te houden’, aldus Stevens.

Tot 1 november
Zoals bekend loopt de inzendtermijn voor de Remia Goed Idee Trofee tot 1 november. Er is dus nog even tijd om een zelfbedachte suggestie in te zenden. Na het verstrijken van de inzendtermijn zet een deskundige jury alle ideeën op een rijtje en beoordeelt men ze op onder meer originaliteit en innovativiteit. De jury bestaat uit Albert Zuurveld (directeur van fastfoodformule Robin Food), Paul van Gurp (bestuurslid van KHN sector Fastfood- en IJsbedrijven en eigenaar van een cafetaria/broodjeszaak in Colmschate) en Eric Klop (hoofdredacteur Snackkoerier). De bekendmaking van de drie winnaars en de prijsuitreiking hebben begin januari plaats op de Horecava 2002 in de Amsterdamse RAI.

Prijzen
De winnaar van de hoofdprijs ontvangt naast de exclusieve Remia Goed Idee Trofee voor 5000 gulden aan Remia-producten of 2500 gulden contant. De tweede prijs is 2000 gulden aan Remia-producten of 1000 gulden cash. De derde prijswinnaar kan kiezen uit 1000 gulden aan Remia-producten of 500 gulden contant. De prijswinnaars krijgen tevens een oorkonde uitgereikt. Verder ontvangen alle deelnemers van wie tussentijds het goede idee in Snackkoerier wordt geplaatst een door Remia beschikbaar gestelde cadeaubon.

Inzenden
De wedstrijdorganisatie legt er de nadruk op dat het niet alleen om grote innovaties gaat. Ook kleine verbeteringen of aanpassingen kunnen de bedrijfsvoering van cafetaria, ijssalon of broodjeszaak prima ten goede komen. Maak dus uw goed idee openbaar, waarbij toelichting en eventueel beeldmateriaal uiteraard van harte welkom zijn. Inzenden kan naar: Snackkoerier Vakwedstrijden, Postbus 4, 7000 BA in Doetinchem. Faxen is eveneens mogelijk: (0314) 34 97 97. E-mailen kan via red.snackkoerier@ebi.nl.

Reageer op dit artikel