artikel

Bierbrouwerij het Brouw Café

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Dr. Lelykade 28
2583 CM Scheveningen
Tel.: (070) 35 40 970
E-mail: hetbrouwcafe@proximedia.nl

Assortiment
Bokbier
Meibok
Tripel
Doppelbok
Frisse Wind
Donker Genoegen
Mallemok Amber
Paasbier
Winters Verlangen

Bijzonderheden
De Oost-Duitse brouwinstallatie, bestaande uit twee brouwketels met een inhoud van 225 liter was een ontwerp van de ingenieur Ernst Fuchs, afkomstig uit Berlijn, van wie ook een aantal brouwrecepten afkomstig waren.Op 1 mei 2000 werd het Brouw Café gekocht door Remco Frerichs en Tony Lutz. Zij sloten een contract af met Interbrew.

Ontstaansgeschiedenis
In 1996 opende Eetcafé Bierbrouwerij het Brouw Café in het Scheveningse havengebied. Initiatiefnemers zijn Hans Poelman, eigenaar van de Haagse Wijn- en Bierboetiek en Ed van Nisius, eigenaar/brouwmeester van de Maasland Brouwerij te Oss. In 1997 werd er drie dagen in de week een hoeveelheid van 200 liter gebrouwen. In 1998 was dit al vier … vijf keer per week een hoeveelheid van tweehonderd liter. De brouwerij stond in eerste instantie onder supervisie van Geert Veltman uit Bennekom. Constant Keinemans nam de taken van Geert over. Constant werd opgeleid bij Bavaria en deed tevens ervaring op bij de Maasland Brouwerij.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels