artikel

Bierbrouwerij Sint-Servattumus

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Ericastraat 11b
Schijndel
Correspondentieadres:
M. de Ruyterstraat 13
5481 GE Schijndel
Tel.: (073) 547 89 56
E-mail: st.servattumus@planet.nl
URL: http://members.home.nl/johnklijnholstz/

Assortiment
Albinootje
Appelbier
Birre Bier Schijndels Honingbier
Kikkerbier
’t Hopbelleke
Witte Nog?
Paasbier
Skèndelse Bok
Vattumus Bier ‘
t Winterkuninkske
Zoethouter Tripel

Bijzonderheden
Toon begon zijn brouwerscarrière als iedere brouwer begint: in de keuken. In ongeveer vier jaar tijd maakte hij zich het brouwersvak meester. Hij maakte hierbij dankbaar gebruik van het feit dat hij anderhalf werkzaam is geweest bij een vestiging van Heineken in Den Bosch.De financiering van de brouwersactiviteiten werden voor een deel bekostigt uit de oprichting van de Vereniging Vrienden van Bierbrouwerij Sint Servattumus. Leden betaalden per jaar een contributie van f75,00. Tevens was het mogelijk om obligatiehouder van de brouwerij te worden.

Ontstaansgeschiedenis
De in 1997 opgerichtte brouwerij is vernoemd naar Sint Servatius, de schutspatroon van Schijndel en tevens beschermheilige van Maastricht. De drijvende krachten achter de brouwerij zijn Toon van der Heijden, Carli en Henk van de Ekart. De brouwactiviteiten werden verplaatst van de keuken van Toon naar de schuur achter het huis om vervolgens gebruik te maken van de brouwfaciliteiten van Bierbrouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel. Sinds eind 1997 werden de bieren gebrouwen met de eigen faciliteiten. Vanaf 1998 werd er hard gewerkt aan een pand gelegen aan de Ericastraat 11 op een Schijndels bedrijventerrein. Beneden was er 120 m2 beschikbaar en boven 60 m2. In het bovengedeelte is het kantoor en het proeflokaal gesitueerd. De brouwerij werd geopend op 3 september 2000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels