artikel

Brouwerij De Koninck

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Mechelsesteenweg 291
B-2018 Antwerpen – België
tel.: +32-3-218 40 48
fax.: +32-3-230 85 19
e-mail: anb@dekoninck.com
Internet: www.dekoninck.com

Assortiment
De Koninck
Cuvee De Koninck
Antoon

Ontstaansgeschiedenis
’De Plaisante Hof’ werd in 1827 gekocht door Joseph Henricus De Koninck. In 1833 kocht Johannes Vervliet het en stelde een brouwerij in het bedrijf onder de naam ‘De Hand’. Symbolisch is de hand nog altijd afgebeeld op het embleem van de flessen van Brouwerij De Koninck. Opgericht in 1833 is Brouwerij De Koninck de enige overgeblevene brouwerij van Antwerpen. ‘De Koninck’ is tevens de naam van het hoofdproduct van de brouwerij. De Koninck brouwerij is gedurende de laatste jaren herhaaldelijk vernieuwd, uitgebreid en gemoderniseerd. Het vakmanschap van de eerste brouwers bleef wel onveranderd.

Bijzonderheden
De Koninck bieren worden geschonken in de glazen die ‘Bollekes’ en ‘Prinskes’ worden genoemd. Als men in Nederland of Vlaanderen naar een ‘bolleke’ vraagt, weet men dat hiermee een glas bier van De Koninck wordt bedoeld. Het kleine broertje van het ‘bolleke’ is een ‘prinske’. Het glas is eveneens bolvormig, maar staat op een lage voet.

Ter nagedachtenis van de schilder Antoon van Dyck werd in Antwerpen in 1999 een groot aantal schilderijen tentoongesteld en organiseerde men tal van festiviteiten. Als sponsor van het Van Dyck-jaar 1999 bracht Brouwerij De Koninck het bier Antoon op de markt. Het wordt gebrouwen met zomergerst en Tsjechische Saazhop.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels