artikel

Gastheerschap

Horeca

Hoe maak je een uitgebreide wijnkaart een beetje makkelijk toegankelijk en hoe kun je gasten tegemoetkomen bij het maken van een goede wijnkeus?

De Librije heeft een wijnkaart met zo’n driehonderd soorten. Maar er zijn ook circa vijf open witte wijnen, vijf open rode wijnen en daarnaast is er een keuze uit tien witte en tien rode flessenwijnen, die vergezeld gaan van een leuk advies en een omschrijving. Dat alles staat voor in de wijnkaart. Op die manier wordt het de gasten wat makkelijker gemaakt hun keuze te bepalen. De indeling van de wijnkaart is verder traditioneel, naar gebied.

Aantrekkelijk
De gast heeft dus een grote keus uit open wijnen en hoeft zich niet te beperken tot één witte en één rode huiswijn. Dat geeft voldoende ruimte om rekening te houden met de gerechten waarbij de wijn gedronken wordt en voorkomt dat men genoodzaakt is bij een bepaald gerecht meteen een dure fles open te maken. En dat is natuurlijk uiterst aantrekkelijk. Gasten die dat willen kunnen op een avond tien verschillende wijnen drinken zonder buitensporig duur uit te zijn.
Voorwaarde om dit te kunnen doen is wel dat er in het restaurant voldoende doorstroming is. Hoewel bij een mindere bezetting een goed, professioneel vacumeersysteem uitkomst kan bieden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels