artikel

Haerlemsche Bierbrouwerij B.V

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Kuppersweg 55
2031 EB Haarlem
Tel.: (023) 55 15 687
Fax: (023) 52 45 229
E-mail: haerlemsch@wxs.nl

Assortiment
Haerlemsch Barley Wine
Haerlemsch Herfstbok
Haerlemsch Pest- & Dolhuys
Haerlemsch Lente/Zomer-Bock
Haerlemsch Old-Ale
Haerlemsch Boudewijn
Haerlemsch Winter
Haerlemsch Winter-Bock (op aanvraag)
Haerlemsch Judith

Bijzonderheden
Pieter Braakman bouwde zelf de installatie.In eerste instantie maakte hij gebruik van een kleine installatie en brouwde circa zeshonderd liter per maand. Tevens wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van de Tesselse Bierbrouwerij.

Ontstaansgeschiedenis
Op 25 januari 1995 werd de Haerlemsche Bierbrouwerij B.V. gestart door brouwmeester Pieter Braakman. Vanaf 1 juli 1999 werd de brouwerij gevestigd in een modern bedrijfspand aan de Kuppersweg 55, gelegen in industriegebied De Waarderpolder in Haarlem. Met deze verhuizing kreeg de brouwerij de beschikking over een brouwinstallatie waar hij ruim 500 liter per keer kon brouwen. In 2000 werd er 100 hectoliter op jaarbasis gebrouwen.In 2001 werd een afvullijn aangeschaft die eerder in gebruik was bij likeurstokerij Rutten in Dordrecht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels