artikel

Halfjes

Horeca

Een uitgebreide keus aan halve flesjes wijn wordt door gasten altijd erg op prijs gesteld. Zeker als ze graag een goede wijn drinken, niet aangewezen willen zijn op de huiswijn en niet te veel willen drinken.

Als gasten alleen of met z’n tweeën zijn is het vaak lastig (en kostbaar) om bij verschillende gerechten een eigen wijnkeus te maken en dan uitsluitend aangewezen te zijn op hele flessen.Wat de gasten vaak niet weten is dat er ook een nadeel aan halve flesjes zit, omdat de wijn zich daarin anders ontwikkelt dan in hele flessen. Dat is een risico dat men moet accepteren, hoewel de ervaring met halve flesjes in het algemeen wel goed is. De witte halfjes moeten wel even in de gaten gehouden worden omdat ze eerder oxideren dan de hele flessen. Bij het inkopen dient daarmee rekening gehouden te worden.
Ook van zeer gerenommeerde wijnen zijn vaak halfjes beschikbaar. Best aantrekkelijk voor een stel dat bij elk gerecht een andere wijn van eigen keus wil drinken.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels