artikel

Huisbrouwerij Mieghelm

Horeca

Een kort overzicht van deze brouwerij

Adresgegevens
Venkant 17-19
5271 SP Sint-Michielsgestel
Tel.: (073) 551 21 37
Fax: (073) 551 21 37

Assortiment
Abraham Bier
Bokkendonks Bokbier
Brabants Buikske
Helms’ Bruine Meibok
Knillis Eigus Bier

Bijzonderheden
Huisbrouwerij Mieghelm is één van de vier ambachten die het Gestels Ambachtencentrum telt. Ook vindt u er een ouderwetse smederij, een blikslagerij en een bakhuisje. In de brouwerij staan twee koperen ketels, de brouwketel en klaringskuip. De brouwer gebruikt gerstemout dat door de bakker in de miniatuur molen wordt gemalen. Tijdens het brouwproces ontstaat het zogenaamde ‘bierborstel’. Dit wordt gevoederd aan de koeien, die weer verse melk leveren voor het kunnen bakken van een vloerbroodje. De naam van de brouwerij is een samenvoeging van Sint-Michielsgestel en de achternaam van brouwmeester Thijs van den Helm. De bouw is geïnspireerd door de koperen brouwketels van brouwerij De Ridder.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels