artikel

Raviolivorm

Horeca

Raviolivormen waren er altijd al, maar uitsluitend voor ronde en vierkante ravioli. Voor de broodnodige variatie is er nu ook een raviolivorm voor driehoekjes. Het gebruik is gelijk aan dat van de aloude vormen.

Leg een plaatje deeg op de vorm. Druk kuiltjes in het deeg en leg daar de raviolivulling in. Leg nu de afdekkende plak deeg erop. Rol met een deegroller over de vorm. Stevig aandrukken, zodat de deegplakken goed aan elkaar hechten en bovendien de gekartelde randen van de raviolikussentjes goed door het deeg drukken. Bestuif zonodig het deeg met iets bloem zodat het niet aan de deegroller plakt.

Tip 1: gebruik voor het maken van ravioli deeg dat voldoende gerust heeft, helemaal ontspannen is en bovendien de juiste temperatuur heeft (liefst gekoeld).

Tip 2: met raviolivulling kunt u eindeloos variëren. U kunt er behalve gehakt ook groente en vismousse voor gebruiken. Bovendien kunt u de ravioli eens frituren in plaats van koken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels