artikel

Ronald Kuiters wint Blodgett Trophy 2001

Horeca

MAASTRICHT – Ronald Kuiters van Alcapone’s uit Amsterdam west is winnaar van de Blodgett Trophy 2001. Zijn creatie Gipsy King was volgens de jury de lekkerste en de origineelste pizza. Deze vakwedstrijd, die georganiseerd werd door de Stichting Aktiviteiten Fastfood- en IJsbedrijven, verbonden aan Koninklijk Horeca Nederland, vond dinsdagmiddag plaats op de BBB.

In totaal zeventien kandidaten streden om de trofee. Kuiters werd met zijn Gipsy King pizza eerste en won daarmee een reis naar Las Vegas, met daaraan gekoppeld een bezoek aan de beurs en de pizzabandfabriek Blodgett. De tweede prijs (ƒ250) ging naar Adel El Januari van La Cocotte uit Hoogvliet met de pizza Rustica. Rene van Benthum van Alcapone’s in Heerlen werd derde. Hij maakte de pizza Wild and Sweet. Eshak Ayad van La Spernza in Valkenswaard ten slotte ging met de originaliteitsprijs naar huis. De jury noemde de kwaliteit van de pizza’s ‘erg hoog’. Voorzitter J. van der Weerd: ‘De deelnemers zijn erg creatief geweest met de receptuur en de presentatie van de pizza’s. Naast gebruikelijke ingrediënten is ook fruit en wild verwerkt.’

Lees voor meer nieuws over de BBB:

Patrick Tentij: beste vegetarische menu

Wijnevenement

‘Douchen op de gang kan niet meer’ EFFF: niveau belangrijker dan omvang Kookwedstrijd: militairen zeggen af Brandpreventie moet, ook op de BBB Gilde Opleidingen Venlo wint kookwedstrijd Eerste beursdag BBB goed bezocht BBB mooier en groter dan ooit Ruim 300 exposanten op BBB

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels