artikel

Crème brulée met gekonfijte citrusvruchten

Horeca

Ingrediënten100 gram sukade2 vanillestokjes8 eidooiers3 eieren100 gram suikerhalve liter melkhalve liter slagroomgeraspte schil van een halve citroenbasterdsuiker BereidingSnijd de vanillestokjes open en haal het merg er met een mes uit en doe dit door de melk. Doe alle ingrediënten behalve de sukade en de basterdsuiker in een kom en mix dit tot een glad mengsel. […]

Ingrediënten
100 gram sukade
2 vanillestokjes
8 eidooiers
3 eieren
100 gram suiker
halve liter melk
halve liter slagroom
geraspte schil van een halve citroen
basterdsuiker

Bereiding
Snijd de vanillestokjes open en haal het merg er met een mes uit en doe dit door de melk. Doe alle ingrediënten behalve de sukade en de basterdsuiker in een kom en mix dit tot een glad mengsel. Haal dit mengsel door een zeef. Leg de sukade in vier schaaltje en laat de schaaltjes tot de rand vollopen met het mengsel zonder luchtbellen. Leg de schaaltjes in de braadslee met water en laat ze een uur au bain marie garen in een over op 100°C. Laat ze afkoelen. Bestrooi ze met basterdsuiker en laat deze karameliseren onder de grill of met een gasbrander.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels