artikel

Eet- & IJssalon Menzing in Haaksbergen

Horeca

Sterke punten
Een mooie zaak met een frisse inrichting waarbij de kleuren prima op elkaar zijn afgestemd. De onlangs aangebouwde serre is een aanwinst. De vitrine, met door eigenaar Dennis Menzing ambachtelijk bereid schepijs, voegt qua uitstraling en omzet eveneens iets toe.

Vriendelijk personeel is op een gemoedelijke manier de consument van dienst. Klanten zijn koning, hetgeen blijkt uit een aantal leuk doordachte details. Zo kan de gast in het zitgedeelte de tijd tussen bestelling en servering doden met het lezen van een interessant verhaal over de historie van frites, achter op de menukaart.

De jury constateert dat de onlangs gemaakte keuze van Dennis Menzing om het naastgelegen café af te stoten, een juiste is. Door zich alleen te richten op de cafetaria en de ijsbereiding, maakt het bedrijf een duidelijke cultuuromslag naar het hogere segment.

Kritische noten
Hoewel Menzing de administratie voor het oog netjes op orde heeft en bovendien expertise in huis heeft die weet hoe het boekhoudkundig moet, is dit binnen de onderneming nog niet effectief gemaakt. Met een betere begeleiding kan het bedrijf op termijn een hoger resultaat tegemoet zien.

De keuken oogt proper, maar kan ten aanzien van materialen en inrichting een upgrading toch wel gebruiken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels