artikel

Velouté van bloemkool met ontbijtkoekcroûtons,

Horeca

extra virgin olijfolie en kervel essence

Ingrediënten
1 grote bloemkool
halve liter kippenfond
2 dl crème fraîche
2 eidooiers
4 plakken ontbijtkoek
4 el olijfolie
zout, peper
1 bosje kervel

Bereiding
Kook de bloemkoolroosjes kort en pureer ze in de keukenmachine met de fond. Haal dit mengsel door een fijne zeef en zet hem opzij. Was de kervel en pureer het in een blender met de helft van de olijfolie tot een luchtige mousse en haal ook dit door de zeef. Snijd de ontbijtkoek in blokjes van een halve centimeter en bak ze krokant in een oven op honderd graden. Laat ze afkoelen. Sla de eidooiers met een garde door de crème fraîche vlak voor het opdienen. Verwarm het bloemkoolmengsel tot het net niet kookt, haal de pan van het vuur, sla het ei/crème fraîche mengsel erdoorheen en breng het op smaak met peper en zout. Verdeel het over warme diepe borden, strooi de croûtons er overheen en garneer het met de rest van de olijfolie en de kervelessence.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels