artikel

Blijmaaktips

Horeca

  • kaartje bij verjaardag, ziekte, geboorte kind
  • beloning bij goede prestatie; bijv. laat ze met bonusstempels sparen voor horecageschenken; kookboek, ontbijt op bed, cd-bon, diner voor twee of weekendje weg
  • presentje met sinterklaas, kerst
  • korting abonnement op een vakblad
  • mooie bedrijfskleding
  • op tijd rust
  • goede maaltijden
  • personeelsuitjes

    Tip: Laat medewerkers niet langer/vaker werken dan nodig is, met een goede balans tussen werk en privéleven voeren ze hun werk beter uit.

    Tip: Nodig nieuwe medewerkers in de bediening uit om eens een avondje met vriend, vriendin of ouders te komen eten. Zo ervaren ze het bedrijf vanuit de rol van gast. Meer ervaren personeel vraagt u tijdens zo’n avond kritisch naar de bedrijfsvoering te kijken en daar een rapportje over te maken. Zo leren de nieuwkomers als gast naar het restaurant te kijken, zijn ze betrokken en vergroot u de kans dat ze blijven.


    Overzicht personeel behouden