artikel

Nijmegen heeft vertrouwen in contractcatering

Horeca

Het Nijmeegse concert- en schouwburgcomplex de Vereeniging gaat binnenkort over tot uitbesteding van zijn horeca, nadat exploitatie door de gemeente Nijmegen zelf uitsluitend tot alsmaar verder stijgende rode cijfers leidde. Bij die uitbesteding is gekozen voor de contractcatering. Hutten uit Veghel wordt hoogstwaarschijnlijk de gelukkige.

Het verhaal is simpel en chronologisch. Tot voor drie jaar geleden verpachtte de gemeente Nijmegen de horeca van het gemeentelijke concertpaleis de Vereeniging aan een horeca-ondernemer. Die deed dat zodanig goed dat de gemeente dacht beter zelf die centen te kunnen verdienen.

Ergo: Drie jaar geleden werd de Mensec, de Maatschappij voor Exploitatie Nijmeegse Schouwburg en Concertgebouw, opgericht, als gemeentelijke ‘horecawerkmaatschappij’ voor de Vereeniging. En dat ging vervolgens in snel tempo goed mis. Bij een jaaromzet van ruim 4 miljoen wist Mensec vorig jaar een tekort van zeven ton op te bouwen. Dus: Weg met Mensec.

Dat bleek met name de personele kosten op een totaal onacceptabele manier te hebben gemanaged. Met Hutten is bewust gekozen voor een kleinere speler uit de contractcatering. Bovendien blijkt de verkiezing van Bob Hutten tot cateringman van het jaar (Catering Magazine Award 2000) een rol te hebben gespeeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels