artikel

Opmerkelijke uitspraken in het jaar 2001(2)

Horeca

Om terug te kijken op het afgelopen jaar heeft de redactie een aantal opmerkelijke uitspraken van bekende en onbekende mensen voor u verzameld. De citaten komen uit verschillende kranten en vakbladen. Ze gaan over alle takken van de horeca en geven een goed beeld van de gebeurtenissen in het jaar 2001. Vandaag de tweede uit een reeks van drie.

Ik heb ooit drie maanden mijn eigen kroeg gehad. Maar dat was echt helemaal niks voor mij. Ik ging gelijk veel te veel drinken, dronk met alle klanten gezellig mee. Nee hoor, ik sta liever aan de andere kant van de bar.’
Rotterdamse Carrie, in FNV-magazine Horeca Info.

Voor kritische echte journalistiek kon men niet bij haar terecht. Voorals als fenomeen voor de damesbladen en glossy’s kwam er geen onvertogen woord over producten en vooral restaurants uit haar pen. In haar bloemrijke stijl. vol epitheta, roemde ze rijp en groen.’
Culinair journalist Johannes van Dan in z’n In Memoriam over Wina Born, in de Journalist.

Ik heb Wina Born ervaren als een erudiete vrouw met veel kennis van zaken en een benaderingswijze die de hare was. Wina had veel vrienden. Van Dam, zoals hij onlangs zelf publiekelijk toegaf, géén. Het waarom zal eenieder inmiddels wel duidelijk zijn.’
Culinair journalist Ton Borghouts reageert in De Journalist op uitspraken van Johannes van Dam over Wina Born.

Ik ben niet zo gek. Ik doe alles heel weloverwogen, ook dit. Waarom denkt iedereen altijd dat ik gek ben?’
Joop Braakhekke over zijn nieuwe culinaire revue, in het Algemeen Dagblad.

Food is seks op een bord. Het water moet je uit de mond lopen bij het zien van foto’s. Je moet er trek van krijgen. Maar dat is toch logisch, je koopt toch ook geen Playboy als je geen zin hebt in seks?’
Fotograaf Luis Bisschops over het fotograferen van voedsel, in het Algemeen Dagblad.

Een kroeg met dronken mensen stil krijgen, is rock ‘n roll.’
Standup comedian Sander van Opzeeland, in Nieuwe Revu.