artikel

Valentijnsdag: Chinese stelletjes mogen ongetrouwd slapen in hotel

Horeca

BEIJING – Chinese hotels lappen de wetten woensdag voor een keertje aan hun laars. Ongetrouwde stelletjes mogen op valentijnsdag in een tweepersoonskamer overnachten, terwijl daar normaal een huwelijkverklaring voor nodig is.

Volgens een hotelmedewerker in de krant China Daily hoeven verliefde stelletjes dit keer niet te liegen over hun burgerlijke staat. De maatregel zou al voor veel extra boekingen hebben gezorgd. Niet iedereen in het seksueel conservatieve China is blij met de overtreding. Een Chinese vrouw zei het af te keuren. ‘We kunnen niet álle buitenlandse manieren en gewoonten volgen. We zijn Chinezen en die hebben hun eigen tradities’, aldus de vrouw.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels