artikel

-

Horeca

De BBB stond dinsdag weer in het teken van een aantal kookwedstrijden. Het team van het Kurhaus in Scheveningen won de wedstrijd ‘a-la-minute koken voor leerlingen leerlingwezen’. Patrick Tentij van De Heerenborgh in Almere maakte het beste vegetarische menu en Inky Storms van Grand Hotel L’Empereur in Maastricht ten slotte was eerste van de wedstrijd Brood Lunch Menu du Chef. De organisatie van de wedstrijden was in handen van de Stichting Europa Culinair (SEC).

‘Tijdens de diverse wedstrijden tonen jonge koks, afkomstig van restaurants, het leerlingwezen, vakscholen en instellingen uit binnen- en buitenland hun kunnen. Zij laten zien dat koken niet alleen een kunde is maar ook een kunst. Het winnen van één van de kookwedstrijden betekent vooral ook een verhoging van prestige voor de betreffende kok en het restaurant of de instelling waar hij of zij werkt’, aldus de SEC. Andere winnaars van de wedstrijden zijn: SVH Onderwijscentrum Zoetermeer (tweede prijs a-la-minute koken), NCCK Utrecht (derde prijs), Baronie College Breda (Prix D’Honneur) en Hostellerie De Hamert in Wellerlooi (team met creatiefste wrap). Jacky Adams van De Broeierd in Enschede werd tweede van de wedstrijd Vegetarisch Menu en Rene Braber van AZR Dijkzigt in Rotterdam won de derde prijs. Bij de wedstrijd Brood Lunch Menu du Chef werd Jeffrey van der Kwak van Hotel Van der Valk in Maastricht tweede. Cindy Reukleaux van Arcus College in Heerlen werd derde.