artikel

aantrekkelijke sites

Horeca

Hier vindt u een bonte verzameling van stukjes over sites met betrekking tot de cafetariabranche. Ziet u tijdens het surfen ook internetadressen die de moeite van het vermelden waard zijn? Laat het ons weten: red.snackkoerier@ebi.nl

Actuele informatie over voedselveiligheid
Een website met de laatste nieuwtjes over de veiligheid van voedsel is te vinden op het internetadres van Voedselveiligheid. Wilt u iets weten over BSE of over andere actuele kwesties in verband met voeding? Dan kunt u eens een kijkje nemen op deze site. U kunt zich ook abonneren op de nieuwsbrief die Voedselveiligheid uit brengt. Via e-mail krijgt u dan actuele informatie toegestuurd.

www.voedselveiligheid.nl

Bestellen via e-mail
E-commerce, oftewel bestellen via internet. Bij grossier Smulders uit Goirle kan het sinds kort. Via een bestelformulier kunnen cafetariahouders aangeven wat ze willen kopen bij de horecagroothandel. Ook is het mogelijk de catalogus te raadplegen. Winkelen vanachter uw computer. Handig want u hoeft er de deur niet voor uit. De site van Smulders bestond al sinds 1997. Maar is verder opgefrist en gemoderniseerd. Op het internetadres vindt u ook informatie over nieuwe producten.

www.smulders-bv.nl

Beweegbare kroketten
Barry Boerman van Kwalitaria De Posthoorn uit Voorthuizen liet ons via een e-mail weten dat deze cafetaria een eigen site heeft. We namen een kijkje. Op de homepagina fungeren kroketten als knop (button) naar de verschillende thema’s. Door ze aan te klikken verschuiven de snacks. Naast een gastenboek ontbreekt ook informatie over Kwalitaria niet. De bezoeker van de site kan hier zelfs het Kwalitaria-lijflied beluisteren.

www.deposthoorn.nu

Site over frituren en vetten
Welke saus kies ik bij frites en snacks als ik op mijn gezondheid let? Die vraag heeft u vast wel eens gekregen van één van uw klanten. Moest u het antwoord schuldig blijven? Surf dan eens naar de vernieuwde site van Productschap Margarine Vetten en Oliën (MVO). Daar leest u allerlei wetenswaardigheden over frituren, vetten enzovoort. Via het knopje ‘frituren’ kunt u zelfs een brochure bestellen over verantwoord frituren. Verder staan er recepten op de site zoals voor een aubergine sandwich. En mocht u brandende vragen hebben, dan kunt die zelfs doormailen naar het MVO.

www.voorlichtingmvo.nl

Gratis vermelding
De makers van internetsite Avondjeuit.com beloofden onlangs in Snackkoerier dat op deze site alle adressen van snackbars in Nederland te vinden zouden zijn. Woordvoerder Peter van den Bergh laat echter weten, dat door blikseminslag een deel van het bestand was verdwenen, waardoor de site tijdelijk plat lag. Het mankement is inmiddels verholpen, meldt Van den Bergh. De site vermeldt gratis, per provincie de adressen van horecagelegenheden, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn voor de klant.www.avondjeuit.com

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels