artikel

Busreis om Brabantse horeca te promoten

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland organiseerde op 8 november een busreis langs een aantal horecabedrijven in Brabant. De meereizende ondernemers, pers, fabrikanten en mensen van KHN, bekeken de bedrijven en luisterde naar een aantal vakpresentaties. Cafetariahouder Jo van de Bosch uit Oisterwijk was ook van de partij en hield voor Snackkoerier een dagboek bij.

13.00 We verzamelen ons bij recreatiepark Piet Plezier in Oisterwijk. Daar krijgen we een kop koffie aangeboden. Na een half uurtje begeven we ons naar de bus. Als eerste gaat de reis naar Gemert, waar we uitgaanscentrum Time Out kunnen bezichtigen. Daar ben ik wel benieuwd naar, want onze zoon is hier regelmatig te vinden. Tijdens de busreis krijgen we een lezing van een allochtone ondernemer. Voor mij niets nieuws onder de zon. In mijn bedrijf werken allochtonen, uit Turkije, Griekenland en Iran.

14.30 Bij Time Out aangekomen krijgen we eerst een lezing van ondermeer Johan Stekelenburg, burgemeester van Tilburg en korpschef van de politie Midden -en West Brabant. Daarna bekijken we de discotheek. Ik moet zeggen: ‘mijn complimenten!’ Wat me het meest verbaast, is de inventiviteit waarmee de discobezoekers drugs proberen binnen te smokkelen. Ik weet nu wel, dat mijn zoon me niets op de mouw heeft gespeld en dat ik hem met een gerust hart naar Time Out kan laten gaan.

17.00 We stappen weer in de bus. Nu vertelt cafetariahoudster Cathy Nouwens de aanwezigen over haar ervaring met het traject Hoger Rendement Horeca. Ik ken Cathy van deze cursus. Haar en mijn bedrijfsvoering hebben sindsdien een totale ommezwaai ondergaan, zowel op financieel als organisatorisch gebied.

18.00 De bus heeft ons naar Oirschot gebracht. We stoppen bij zaal ‘t Vrijthof om de innerlijke mens te versterken. Horeca-ondernemers uit Oirschot vertellen hier over hun verregaande samenwerking, als collega’s en niet als concurrenten.

19.00 We zijn terug bij Piet Plezier. Hier wacht ons warme erwtensoep en een stampottenbuffet. Piet Plezier zelf vertelt tijdens het eten over zijn loopbaan. Na het eten nemen we afscheid. ’s Avonds laat ik, onder het genot van een glaasje wijn, de dag de revue passeren. De contacten die ik heb gelegd kunnen in de toekomst van belang zijn. Ervaringen van collega’s geven stof tot nadenken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels