artikel

Côtes de Francs maakt attractieve wijnen

Horeca

Op een recente overzichtsproeverij bleek dat in Bordeaux Côtes de Francs attractieve rode wijnen worden gemaakt.

Binnen het immense, meer dan 115.000 hectare bestrijkende Bordeaux-gebied, is Bordeaux Côtes de Francs een van de allerkleinste districten. Het omvat slechts 581 hectare, verdeeld over ruim 40 producenten (inclusief een coöperatie). Het gebiedje ontleent zijn naam aan het heuveldorp Francs, dat door twee andere gemeenten wordt omgeven, Saint-Cibard en Tayac.

Op een recente overzichtsproeverij bleek dat in Bordeaux Côtes de Francs attractieve rode wijnen worden gemaakt, vooral in een jaar als 1998. Omdat merlot meestal de belangrijkste druif is, worden de wijnen vaak getypeerd door laurier, leer en zwart fruit. Daarnaast is tegenwoordig dikwijls hout aanwezig, omdat een groeiend aantal châteaus z’n wijn opvoedt in eiken vaten.

Enkele namen om te onthouden zijn Château Les Charmes Godard 1998, Château Godard Bellevue 1998, Château Lalande de Tifayne 1998, Château Moulin la Pitié 1997, Château Nardou 1998, Château Pelan 1997 (in zijn jaar een topper), Château Pelan Bellevue 1998, Château Puy-Galland 1998, Château Puygueraud 1997 en Château Vieux Saule 1998.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels