artikel

De week van …………………

Horeca

Het nieuwe jaar begint en u doet de deur op slot?‘
Ja, het Kurhaus is de eerste week van het jaar gesloten geweest wegens renovatiewerkzaamheden. De lobby en entree worden ingrijpend verbouwd en we nemen meteen ook nog wat andere werkzaamheden mee.’

Moest het hotel hiervoor per se dicht?‘
We hebben wel even zitten dubben voordat we de knoop doorhakten. Ik bedoel, je praat wel over een omzetderving van tweeënhalf tot drie ton. Bovendien is het een hele organisatie. Het meeste personeel hebben we verplicht een week met vakantie gestuurd. Maar achteraf ben ik blij dat we de beslissing hebben genomen, want die betonboren maken een vreselijke herrie. Dat kun je je gasten echt niet aandoen.’

Waarom die renovatie?‘
De lobby en entree dateerden uit 1979 toen het hotel werd heropend. Het interieur was een beetje outdated en paste niet bij de grandeur die we als luxe hotel internationaal willen uitstralen. We vertimmeren er voor twee miljoen aan. Het wordt absoluut echt de moeite waard. In maart willen we de nieuwe lobby en entree in gebruik nemen.’

Is er door gasten negatief gereageerd op de sluiting? ‘
Nee, in het geheel niet. Via onze nieuwsbrief hebben we de vaste gasten van tevoren op de hoogte gesteld. Bovendien hebben we veel free publicity gehad. De sluiting was dus algemeen bekend. We hebben maar een paar reserveringen en een enkele nieuwjaarsreceptie moeten annuleren. Dat is allemaal in goed overleg gegaan.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels