artikel

De week van…

Horeca

Frank de Kruijff van croissanterie Van der Poel in Enschede

U heeft voor croissanterie van der poel op 21 februari de titel ‘ijssalon van het jaar’ behaald. is dat niet een beetje vreemd?
De croissanterie verkoopt inderdaad alleen in de zomer handijs en geen coupes. Ik werk eigenlijk bij Van der Poel IJs in Hengelo, als ijsbereider. Maar een collega van mij deed al namens hen mee. En elk bedrijf mag maar één deelnemer afvaardigen voor deelname aan de wedstrijd. Daarom deed ik mee namens de croissanterie. Er was overigens nog een collega die namens een ander bedrijf van Van der Poel meedeed.’

Met drie deelnemers voor van der poel bv is de winkans groot?
Nee, daar ben ik het niet mee eens. IJssalon Talamini deed mee met vijf personen, dus die hadden ook veel kans. Wij hebben met drie deelnemers de eerste, tweede en vierde plaats behaald in het eindklassement.’

Is het wel eerlijk gegaan?
Jazeker. Het is te makkelijk om te zeggen dat we de prijs wel even op gingen halen. We hebben er hard voor gewerkt, met het hele team. Ik beschouw de titelwinst als een overwinning voor het team en het bedrijf. Het is een teken dat we op een brede basis goed bezig zijn.’

Wat betekent de winst voor u persoonlijk?
Het is ontzettend leuk. Ik ben al acht jaar werkzaam bij Van der Poel en ik heb nog nooit een wedstrijd gewonnen. Dit is de eerste keer. Mijn collega’s, Herold Katers en Mengs Stoelinga, gingen al eerder met de eer strijken.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels