artikel

Internet en e-commerce

Horeca

Het worldwideweb dringt steeds verder door in de Nederlandse samenleving. Een groeiend aantal huishoudens heeft een aansluiting op het internet. Ook bedrijven presenteren zich vaker op het net. Zo ook fastfood- en ijsbedrijven.

Zij wagen de sprong en maken een eigen internetpagina om daarop hun bedrijf en producten te presenteren. Het is een handig hulpmiddel om afnemers te laten weten dat uw bedrijf bestaat. Verder kunnen uw klanten zien waar ze terecht kunnen. Veel cafetaria’s en ijssalon beginnen met een foto van het bedrijf op het net te plaatsen. Steeds meer bedrijven voegen daar een overzicht van hun assortiment en faxbestelijsten aan toe. De volgende te verwachten stap is dat uw klanten straks via het worldwideweb gaan bestellen. E-commerce heet dat. Vanuit de luie stoel of vanachter het bureau plaatsen consumenten orders bij bedrijven. Dat gebeurt nu al voor bijvoorbeeld cd’s. Pizzabedrijf Al Capone’s is al enige tijd aktief op dit terrein en het is bij dit bedrijf mogelijk via internet pizza’s te bestellen.Naast cafetaria’s en ijssalons zijn tal van leveranciers en grossiers bezig met internet en e-commerce. Bij hen kunnen ondernemers via het net al bestellingen plaatsen. Tijdbesparend en gemakkelijk. Verder roepen leveranciers internetsites in het leven om hun producten te ondersteunen. Op die internetadressen staat informatie over de artikelen. Een nieuwe manier om producten te promoten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels