artikel

Kleine’ Horecava heeft cafetariahouder nog genoeg te bieden

Horeca

Uitgesproken Compleet’. Zo luidt het wellicht iets te optimistische motto van de Horecava 2001 die van maandag 8 tot en met donderdag 11 januari plaats vindt in de Amsterdam RAI. De beurs staat dit keer te boek als een ‘kleine’ Horecava. Zo zijn onder meer fritesfabrikanten en enkele grotere snackproducenten niet van de partij. Niettemin tonen circa 600 exposanten, verdeeld over een zevental hallen, vier dagen lang een groot aantal productgroepen voor de horeca,- catering- en grootkeukensector. Cafetariahouders zullen er ongetwijfeld het nodige van hun gading vinden.

Naast de presentatie van een keur aan producten, is de beursvloer ook weer het toneel voor vele wedstrijden. Koks, barkeepers, horecaondernemers en –studenten demonstreren gedurende de hele beurs hun vakmanschap. Gestreden wordt onder meer om het lekkerste broodje en de beste convenience gerechten. Verder is een drietal paviljoens ingericht voor actuele zaken. Wie op zoek is naar een andere baan, kan terecht bij de vacaturebank. In het paviljoen ‘Kwaliteit, ARBO en Milieu’ kunnen ook snackbareigenaren hun licht opsteken over hun bedrijfsvoering. En wie de zorg voor zijn onderneming niet alleen wil dragen, kan terecht op het Formule- & Franchiseplein.

Awards
Nieuw tijdens de Horecava 2001 is de Horecava Innovation Award. Veel exposanten maken van de gelegenheid gebruik om op de beurs nieuwe producten te introduceren. Het is dé plek om noviteiten voor het eerst aan de horecabranche te presenteren. De Horecava Innovation Award gaat naar het meest innovatieve product dat op de beursvloer gepresenteerd wordt. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen, die worden onderverdeeld in drie categorieën: Food & Beverage, Interior & Design en Equipment. Eveneens nieuw is de Horecava Stand Award. Deze prijs is door de Amsterdam RAI in het leven geroepen om de waardering voor de presentatie van beursdeelnemers tot uiting te brengen. Een onafhankelijke jury beoordeelt tijdens de eerste beursdag de stands op criteria zoals concept, presentatie, standbezetting en uitnodigingsbeleid. Stands die voor deze Award genomineerd worden, zullen ongetwijfeld op extra bezoek mogen rekenen.

Badges
De RAI verwacht de komende editie tussen de veertigduizend en vijftigduizend bezoekers. Net als in voorgaande jaren verhogen de gekleurde badges de herkenbaarheid van het publiek. Fastfoodondernemers krijgen groene badges. Geel is voor hoteliers en restaurateurs, oranje voor café- en bareigenaren en rood voor vertegenwoordigers van de foodindustrie en groothandel. Verder is de kantine- en cateringsector te herkennen aan de kleur blauw en zijn grijze badges bestemd voor de recreatie- en zakelijke dienstverleningsbranche alsmede overige bezoekers.

Openingstijden
De Horecava 2001 is iedere dag geopend vanaf 11.00 uur. Op maandag tot en met woensdag sluit de beurs om 19.00 uur en op donderdag een uur eerder. De entreeprijs bedraagt vijftig gulden. Met een uitnodigingskaart heeft u gratis toegang. Ook zijn er kortingscoupons voor een entreebewijs verspreid. De meest actuele informatie over Horecava 2001 is te vinden op de internetsite: www.horecava.nl.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels