artikel

Op excursie bij snackfabrikant

Horeca

Een groep van Limburgse cafetariahouders en hun personeel zijn op 9 januari op bezoek geweest bij snackfabrikant Vanreusel’s snacks in het Belgische Hamont. Ze hebben er een rondleiding door de fabriek gehad. Allemaal kennen ze elkaar via hun leverancier van verse frites. Ron Vrancken van ’t Trepke in Spaubeek vertelt over deze dag.

7.00 We staan op. Na een ontbijt en een wandeling met de hond, vertrekken mijn vrouw Pascalle en ik samen met twee personeelsleden naar Heerlen. Daar staat om negen uur de bus klaar om naar Vanreusel te vertrekken.

10.15 Bij Vanreusel aangekomen, wacht ons een hartelijke ontvangst. Kantinejuffrouw Alice staat al bij de deur te wachten. We krijgen koffie en luxe gebakjes voorgezet. Eén van de directeuren, Theo Vanreusel heet ons welkom en vertelt het een en ander over de geschiedenis van het bedrijf. Dat is heel informatief.

11.00 We krijgen jasjes en petjes uitgedeeld en de rondleiding begint. Ons gezelschap wordt in drie groepen gedeeld. Onze groep gaat de fabriek in onder leiding van vertegenwoordiger André van den Heuvel. Het is de eerste keer dat ik met eigen ogen zie hoe frikandellen worden gemaakt. Ik ben verbaasd dat vrouwen handmatig vlees aan de spiezen rijgen voor de grizzly. Heel indrukwekkend.

12.30 We krijgen een overvloedige lunch. Echt bourgondisch. We proeven nieuwe snacks zoals de hotbif en de gigantico. Om een uur of twee ontvangen we T-shirts, caps en een map met productinformatie. We drinken nog wat en praten na. Vlak voor we om drie uur weg gaan, bedank ik de medewerkers van Vanreusel voor de ontvangst.

16 .00 Aankomst in Heerlen. Ik vertrek met een gedeelte van het gezelschap naar Brunssum waar we nog wat gaan drinken. Om half 8 ’s avonds eten we nog een hapje bij een restaurant. Met een paar mensen gaan en we nog naar de bioscoop. Om twee uur ’s nachts ben ik weer thuis. Het was een leuke dag. Het is voor mij nu nog makkelijker om producten van Vanreusel te verkopen nu ik weet hoe ze gemaakt worden. Het zijn eerlijke producten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels