artikel

Professioneel saladeschotels opmaken

Horeca

Binnenkort staat het eindejaar weer voor de deur. Tijdens de komende feestdagen verdienen ook mooi opgemaakte saladeschotels volop belangstelling. Om de verkoop daarvan een flinke impuls te geven, organiseert Fano speciale workshops.

‘De feestmaand december is voor veel consumenten een goede gelegenheid om bij versspecialisten fraaie en lekkere saladeschotels te bestellen. Hoe kan de ondernemer daar optimaal op inspelen? Hoe bewaken ze daarbij de brutowinst? En hoe kunnen zij zich onderscheidend presenteren en toch concurrerend voor de dag komen? Als leverancier denken we graag mee over die en andere vragen en daarom organiseren we in november workshops met als titel professioneel saladeschotels opmaken’. Dat stelt mevrouw Aletta Dokter namens Fano’s marketingafdeling. Kortom, bij deze praktijkgerichte bijeenkomsten staat centraal hoe de omzet en marge met salades te verhogen zijn.

Gevarieerd lesprogramma
In samenwerking met de vakschool Wageningen en twee ervaren trainers zijn de workshops opgezet. Ze vinden in het hele land plaats (zie kader) en duren elk circa vier uur. Een workshop bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel ligt de nadruk op het actief opmaken van de schotels. Daarbij komen ook aspecten als presentatie en hygiëne aan de orde. In deel twee draait het om het bewaken van de kostprijs van de saladeschotel (o.a. berekening van de brutowinst, verkooptips). Onder het motto ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ is – voor het meeste lesrendement – de maximale deelname per workshop tot dertig personen beperkt. Zij wonen in twee groepen de cursus bij. Elke deelnemer ontvangt een handige cursusmap.

Kosten?
De kosten voor deelname bedragen Hfl. 195,- per cursist. ‘Dat zijn de wezenlijke kosten voor de totale organisatie’, verklaart Aletta Dokter. ‘Maar Fano stort dat betaalde geld terug op de rekening van de deelnemer zodra die met facturen kan aantonen in de actieperiode 125 kilo salades bij Fano te hebben besteld. In principe zijn er dus geen kosten voor deelname.’ Bedoelde periode loopt van 15 november a.s. tot en met 15 januari 2001.

Voor meer informatie: Fano Fine Food B.V. (0516) 56 88 99

Oók deelnemen?

Fano organiseert deze specifieke workshops ‘Saladeschotels’ gedurende november a.s. op geschikte (keuken)locaties in het hele land. De data en plaatsen zijn (onder voorbehoud):
6 november Heerenveen
13 november Den Haag
20 november Venlo
27 november Amersfoort
en 28 november in Wageningen

Behalve de laatste, vinden de praktijktrainingen bewust plaats op maandagen. Wilt u aan een van deze workshops deelnemen, stuur dan de volgende gegevens naar de organisator: bedrijf, naam, adres, postcode/woonplaats, telefoonnummer en de datum/locatie waar uw voorkeur naar uit gaat. Die kunt u in een ongefrankeerde envelop zenden aan:
Fano Fine Food,
Antwoordnummer 21
8400 XC OOSTERWOLDE (o.v.v. Workshop).
Faxen kan ook: nummer (0516) 56 88 00. Daarna ontvangt u aanvullende informatie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels