artikel

Seabream

Horeca

Seabream (zeebrasem) is een tropische, brasem-achtige vis. Hoewel de naam het wel zou zeggen, lijkt hij in het geheel niet op de zoerwaterbrasem die hier in Nederland voorkomt.

Meestal is hij ook veel groter. Een zeebrasem is bruin tot zilver-achtig van kleur en kan wel 70 centimeter lang worden. Hij weegt dan 15 kilo.
De aanvoer van seabream in Nederland is zeer onregelmatig en dan nog voornamelijk in diepvries. De vangstgebieden zijn gelegen in de tropische en subtropische wateren en vooral de Rode Zee. Met name op de Afrikaanse oostkust wordt veel aangevoerd.
Seabreamfilets zijn lichtbruin van kleur. Het visvlees is vrij stevig. Het kan worden gebakken en gegrilleerd. De prijsstelling van losgevroren filets is met ƒ15,- tot ƒ18,- per kilo zeer interessant. Daarmee vormt seabream een leuke variatie in het goedkopere vissegment.
Bereidingstips en papillotte: verpak de filets in aluminiumfolie. Kruid ze met een Aziatische kruidenmix. Voeg circa 25 g boter toe en gaar de ingepakte filets in de oven.Seabream is een vrij magere vissoort met 2,4 g vet per 100 g visgewicht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels