artikel

SK nr. 5 Op goede voet met de gemeente

Horeca

Ooit was ‘Happy Eater’ een fastfoodketen in Engeland. Maar die bestaat allang niet meer. Nu is het de naam van de snackplek aan de Winston Churchilllaan in de Eindhovense wijk Woensel. Al ruim acht jaar voelt eigenaar Willem van Tilborg zich er op z’n plek.

‘In 1998 heb ik de snackbar uitgebreid. Sindsdien staan in de inrichting de jaren ’60 centraal. Met een zwart-wit geblokte vloer en chromen meubilair met rode bekleding. Zodoende kreeg de zaak nog wat meer cachet’, zegt Van Tilborg. ‘Samen met mijn vrouw heb ik iets gezelligs gecreëerd. Helemaal naar eigen inzicht. De gemeente vindt het prima dat ik hier sta. Ze weten hoe ik in elkaar steek. Toen ik wilde verbouwen heb ik de plannen, inclusief tekeningen, netjes aan de ambtenaren voorgelegd. Later complimenteerden ze mij met hoe ik de ideeën in praktijk had gebracht. En dat ik in de zomer hiernaast een terras inricht, vindt de gemeente ook goed.’

Snackbar Happy Eater is zeven dagen per week geopend en heeft over klandizie niet te klagen. Naast toevallige passanten en bezoekers van het nabijgelegen Catharina Ziekenhuis heeft de zaak een grote schare klanten uit de omliggende woonwijk. Willem van Tilborg: ‘De meeste vaste klanten ken ik bij naam, waarmee ik ze ook altijd begroet. Die aandacht kweekt een band.’Plannen om zijn houten pand te vervangen door een stenen gebouw, heeft de 42-jarige snackbarhouder niet. ‘Die overweging laat ik aan mijn zoon over. Op termijn neemt hij de zaak over. Voorlopig zitten we hier goed: een mooie snackbar op een perfecte locatie. Ik ben tevreden zo. Meer hoeft het leven mij niet te bieden.’