artikel

Sligro op overnamepad

Horeca

Grossiersconcern Sligro lonkt naar retailketens Spar en Sperwer. Sligro-directeur Abel Slippens stelt dat hij bij de banken genoeg geld kan lenen om beide retailers te kopen.

Over de aankoop zegt hij: ‘In ons vak heb je volume nodig. Als dat te koop staat moet je geïnteresseerd zijn.’ Afgelopen jaar nam Sligro ook al retailer Prisma over. Daardoor stijgt de omzet van het grossiersconcern met 1,1, miljard euro. Door de overname steekt Sligro zich dieper in de schulden. Van het banksaldo bestaat nu nog 23 procent uit eigen vermogen. Vorig jaar was dat nog 32 procent. Slippens voelt zich behaaglijk bij deze solvabiliteit. In Nederland heeft Sligro in totaal 34 vestigingen. Dit jaar opent het concern nieuwe horecagroothandels in Groningen, Breda en Haarlem, zo laat woordvoerder Wilco Jansen weten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels