artikel

Taartkoeler

Horeca

Een taart moet afkoelen als hij uit de oven komt. Daarvoor zijn speciale taartkoelers in de handel.

Roosters waar de taart op kan worden geplaatst zodat de (frisse) lucht er aan alle kanten omheen kan.
Traditioneel zijn deze roosters van vertind draad gemaakt en dat wil op den duur nog wel eens gaan roesten. Ze zijn er nu echter ook in een super degelijke uitvoering van roestvast staal. Mits goed schoongehouden ziet dat er toch wat frisser uit in de keuken.
Alhoewel voor het koelen van taarten gemaakt, heeft de taartkoeler veel meer toepassingsmogelijkheden. Hij is heel goed te gebruiken als stoominzet in een wok of pan, als kookinzet, en als bain-marie-inzet. Kortom, alle bereidingen waarbij het product vrijgehouden moet worden van de panbodem of van de vloeistof die zich eronder bevindt.De taartkoelers zijn in meerdere maten verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels