artikel

Tijdrovend werk uitbesteden aan specialist

Horeca

Ze vormen nog steeds het hart van menig party: de toastjes, canapés en soesjes. Hapjes die na de speech worden geserveerd aan alle gasten. Het is de kunst deze producten zo te serveren dat de bodem nog krokant is en de vulling vers smaakt. Een klein bedrijf in Schiedam, Delibert, legt zich toe op het leveren van dit soort hapjes.

Bert de Lange, zelf ooit als kok werkzaam in horeca en catering, maakte de stap naar een eigen bedrijf zeven jaar geleden. ‘Ik vond dat de hapjes over het algemeen slecht werden afgewerkt. Er werd gewoon te weinig aandacht aan besteed. Dat kon veel beter en dat wilde ik met mijn bedrijf laten zien.’ Bert de Lange zag ook dat steeds meer horeca- en cateringbedrijven personeelsproblemen kregen. De productie van deze hapjes is tijdrovend en steeds meer bedrijven willen dit werk graag uitbesteden aan derden. Dat merkte hij ook in de groei van zijn bedrijf. De afgelopen twee jaar groeide het bedrijf sneller en moest Delibert uitbreiden.

Respect
Binnen 24 uur levert Delibert de dagverse producten uit. De minimumafname is 250 stuks, en over het algemeen worden er per dag vier tot vijfduizend snacks geproduceerd. De bestellingen worden verwerkt, waarna de hapjes in gekoelde containers worden vervoerd naar de plaats van bestemming.
De recepturen voor de hapjes worden gevonden in boeken, maar komen ook voort uit eigen ervaring. En vaak geeft de opdrachtgever precies aan wat er in de hapjes verwerkt moet worden. ‘Koks zijn van nature eigenwijze mensen die precies weten hoe ze een product willen maken. Daar moet je respect voor hebben, en dus maken wij wat ze vragen.’ Sinds kort heeft Delibert ook een chef-kok in dienst die nieuwe hapjes ontwikkeld. Daarnaast werken er vijf mensen en twaalf oproepkrachten.

Smaakjes
Voor de bodems gebruikt Delibert bij voorkeur het product van Crocíin nv uit Dottignies in België. De bodems die zij leveren kunnen neutraal zijn van smaak, maar er is ook een pesto-, tomaten, sweet- en rustic bodem. De bodems bevatten geen kleurstoffen, zijn kosher en geschikt voor alle soorten oventypes. De bodems kunnen ook worden ingevroren wanneer het product vooraf is klaargemaakt. Delibert koos voor deze bodems omdat die niet week en slap worden en niet vettig aanvoelen. En dat is prettig voor de gasten op die receptie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels