artikel

Warme pizza door ‘heat wave

Horeca

Pizzaketen Domino’s heeft sinds enkele weken het ‘heat wave-systeem’ in gebruik. Door middel van deze methode zijn pizza’s een half uur warm te houden. Franchisenemer Misja Vroom van de twee vestigingen van Domino’s in Eindhoven is te spreken over de vondst. ‘Klanten zijn onder de indruk als ze voelen hoe warm de pizzatas is.

De ‘heat wave’-methode is geen Nederlandse vinding. In de Verenigde Staten werkt het moederbedrijf van Domino’s al een half jaar met het systeem. Gezien het succes van de warmhoudmethode in de Verenigde Staten, is ook Domino’s Nederland overstag gegaan, vertelt Vroom.
Het ‘heat wave systeem’ maakt gebruik van inductiestroom. In de pizzawinkel staan kasten. Deze geven spanning af. Op de platen in de kasten liggen de pizzatassen. In die tassen zitten verschillende vakken. Daarin zitten twee verschillende schijven en is verder ruimte voor maximaal twee pizzadozen. Eén schijf wordt door middel van inductie verwarmd. Deze warme plak komt tegen de pizzadozen aan te liggen en geeft warmte af. De andere (koude) schijf zit tussen de warme plak en de plastic buitenkant van de tas. Deze plak voorkomt dat het plastic van de tas smelt. Als de pizza’s klaar zijn om bezorgd te worden, schuift de Domino’s medewerker ze in de verwarmde tas.
De temperatuur hiervan is 80 graden. Ongeveer een uur lang blijft deze temperatuur gehandhaafd, vertelt de Eindhovense franchisnemer. ‘
Een goede pizza is warm, 80 graden. Wij willen de pizza binnen een half uur bij de klant bezorgen. Als dat niet lukt, krijgt de klant drie gulden korting’, vertelt Vroom. Hij is tevreden over de nieuwe warmhoudmethode. Nu lukt het binnen een half uur een warme pizza van 80 graden af te leveren, aldus Vroom. Ook klanten uiten hun tevredenheid over de warme bezorgde pizza. ‘Het brengt een schrikeffect bij klanten teweeg als ik ze met een hand in de pizzatas laat voelen hoe warm die tas is. Ze trekken van schrik hun hand terug.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels