artikel

Geen prognoses toeristische paasdrukte

Horeca

DEN HAAG – Alle statistieken en rekenmodellen ten spijt durft Toerisme Recreatie Nederland (TRN) dit jaar niet te voorspellen hoeveel toeristen er met Pasen naar Nederland komen. ‘Door de mond- en klauwzeercrisis kan dat gewoon niet’, aldus een woordvoerder maandag. Volgens hem is er lange tijd onduidelijkheid geweest over de mate waarin Nederland ‘afgesloten’ is in verband met de besmettelijke veeziekte.

‘We geven nu wel veel informatie, zeggen dat je bijna overal kunt komen. Maar je weet nooit wat dat in de hoofden van de mensen doet.’
Normaal gesproken maakt TRN schattingen van het aantal Duitsers en andere buitenlanders die de paasdagen in Nederland doorbrengen. De rekenmodellen kunnen zelfs aangepast worden aan een vroeg of laat Pasen. Een vroeg paasfeest trekt meestal minder toeristen, omdat het weer minder goed is. Bovendien ligt de wintersportvakantie bij veel mensen dan nog vers in het geheugen. Bij een late paas geldt het omgekeerde, verklaarde de woordvoerder.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels