artikel

Horeca haalt achterstand internet in

Horeca

WOERDEN – Ruim de helft van het aantal ondernemers dat aangesloten is bij Koninklijk Horeca Nederland is online. Circa 42 procent van de leden heeft tevens een eigen website. Dit blijkt uit onderzoek van KHN. ‘Hieruit concluderen we dat de horeca haar achterstand ten opzichte van het totale bedrijfsleven snel aan het inhalen is’, aldus de branchevereniging.

‘Zeker 90 procent van onze leden beschikt over één of meer pc’s’, zegt KHN. Ze gebruiken die voor het schrijven van brieven, facturen of menukaarten (97 procent), voor het doen van de boekhouding (77 procent), om te surfen op internet (71 procent), om electronisch te bankieren (70 procent) of voor het verzenden van e-mails (58 procent). ‘Met name leden uit de hotelsector gebruiken vaak een pc. Ondernemers in café-barbedrijven zijn daarentegen het minst geautomatiseerd.’
Van de pc-bezitters beschikt 61 procent over een zakelijk e-mailadres. Hetzelfde percentage heeft ook toegang tot internet. KHN: ‘Dit komt neer op 52 procent van alle leden.’
Van de 2300 leden heeft bijna 28 procent de vragenlijst ingevuld. KHN noemt de respons representatief.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels