artikel

Tips en weetjes

Horeca

Tijdens de algemene ledenvergadering van de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland op 2 april in Kaatsheuvel kwamen veel tips en weetjes aan de orde. Snackkoerier zet de belangrijkste op een rij.

Volendam
Door het drama in Volendam wordt door veel gemeenten de gebruikersvergunning weer eens onder de loep genomen. Vaak komt dan de brandweer een kijkje nemen. Laat u goed voorlichten, er zijn gevallen waarbij men onnodig op kosten is gejaagd. De sector Fastfood- en IJsbedrijven adviseert om via uw lokale horecavereniging te zorgen voor een goed contact met de gemeente, dit kan in veel gevallen tot een oplossing leiden.

Energie
Ga nu nog niet in zee met goedkope energieleveranciers. Zo waarschuwt Peter Hagemans beleidsmedewerker energie bij Koninklijk Horeca Nederland. Vooruitlopend op de liberalisering van de energiemarkt bieden leveranciers al kortingen aan. Zij kunnen deze kortingen geven door rekeningen pas maanden later te betalen aan de reguliere leverancier waar zij de energie inkopen. Bij een faillissement van zo’n, vaak via internet handelend, bedrijf heeft u een betalingsachterstand van soms wel vijf maanden bij de reguliere energieleverancier. Deze zal altijd bij u verhaal halen, u bent immers de afnemer.

Eurotip
Johan van der Weerd heeft nog een praktische tip wat betreft prijsaanduidingen. Zet uw prijzen het komend jaar op een velletje A4, en leg dat overal in uw zaak neer. Zet hier ook vast de prijzen in euro’s op. Zet geen prijsaanduidingen op lichtbakken en dergelijke, u blijft aan het omprijzen komend jaar. Zo zijn er stijgende snackprijzen en natuurlijk aan het eind van het jaar de omslag naar de euro.

Automatisering
Dit is nog steeds een heikel punt in de cafetariawereld, volgens Johan van der Weerd. Hij stelt dat de gemiddelde cafetariaondernemer het nog steeds zonder computer doet. De sector is van plan via Koninklijk Horeca Nederland zowel de computer als ook een opleiding aan te bieden. Hij verwacht dat ook nog subsidies voor het een en ander zijn te krijgen.

Hoger Rendement Horeca
In het najaar wil de sector Fastfood- en IJsbedrijven middels een aantal regionale bijeenkomsten het Hoger Rendement Horeca traject weer onder de aandacht brengen.
Per bijeenkomst wil men een twintigtal ondernemers in een workshopachtige bijeenkomst laten zien hoe zo’n hoger rendement-begeleiding loopt. De workshops vinden plaats bij een individueel cafetariabedrijf of bij een van de participanten in Hoger Rendement Horeca.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels