artikel

Broodsoorten met kruiden en zaden

Horeca

Het Voorlichtingsbureau Brood meldde onlangs dat niet alleen bij bakkers, maar ook in de horeca broodsoorten met kruiden en zaden sterk in opmars zijn.

In restaurants wordt de klant bij het voorgerecht steeds vaker verwend met sneetjes brood, waarin bijvoorbeeld Mediterrane kruiden als tijm, basilicum en oregano zijn verwerkt. Een pittige tapenade, een grove pasta van olijven, kappetjes, knoflook en olijfolie, maakt het dan af. Het ‘zonnige’ brood doet het verder heel goed als borrelhap, mits neutraal besprenkeld of bestreken met olie of roomboter.
Kruidenbrood kan evengoed als basis dienen voor een smakelijke sandwich, bijvoorbeeld besmeerd met een zachte roomkaas en daarop een plakje tomaat en vers gesneden bieslook. In de fastfoodmarkt zal een dergelijk broodje, bijvoorbeeld tussen de middag, zeker in een behoefte voorzien.

Combinaties
Brood kan voorts zijn bereid met aromatische zaden, zoals anijszaad, sesamzaad, maanzaad en karwijzaad. Sesam- en maanzaad worden veelal ter decoratie van brood en broodjes gebruikt. In Duitsland en Oostenrijk is de toepassing van de sterk aromatische kummel (karwijzaad) in donker brood van oudsher bekend. Je kunt er verrukkelijke sandwiches of belegde broodjes van maken.
Daarin zijn voor de grotere cafetaria’s en broodjeszaken vele combinaties mogelijk. Wat te denken van een kummelbol met Parmaham of Italiaanse salami, afgemaakt met stukjes zongedroogde tomaat en enkele ringetjes ui.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels